Citroen C4 ülkemizde çıktığı zamanlarda büyük olay yaratmış ve tasarım ödülü dahi alarak büyük satış rakamlarına ulaşmıştır. Citroen C4 ile orta segment arabalar daha yaygınlaşmış ve direksiyondaki radikal değişiklik ile bir çok kişinin beğenisini kazanmıştır.
Citroen marka otomobiller, görüntüsüyle her zaman dikkat çeken araçlardan olmuştur. Citroen’in 90’lı senelerde çıkarttığı xsara istenilen satış rakamlarına ulaşamadı. Bu yüzden bu yenilgiden sonra ise Citroen C4 ü tanıtıma çıkarttı. İlk çıkarttığı dönemler, görenin dönüp bir daha baktığı bir model haline gelmişti. 2006 yılında bu tasarımı ile bir ödül bile aldı. Bu nedenle Citroen C4 aracını ciddi olarak almayı düşünüyorsanı bu yazımız tam size göre. Citroen C4 modelini inceleyerek sizlere artılarını ve eksilerini aktardık.

Citroen C4 Nasıl Araba?
Hem Hatchback hem de 3 kapılı kasa tipleri ile satılır. Benzin de, dizel de, c4 motorlarında yer alır. Hem otomatik, hem de, manuel şanzıman sayesinde, şöhretine yenilikler eklemektedir. Motorlarına gelecek olursak;
1.4 benzinli: bu araçların motor gücü 90 beygir ve 135 nm güçtedir. Kasası biraz küçük olmakla beraber, LPG uyumu istenirse olabilir.
1.6 benzinli: şehirde 10, şehrin dışında ise 6 litre tüketimi olan bir motordur. Aynı zamanda, 110 beygir olup, en çok tercih edilen motorlar arasındadır.
1.6 thp benzinli: performansı çok iyi olan motor tipidir. Beygir gücü 156 ve 240 nm tork güce sahiptir.
1.6 HDI dizel: tüm motorları arasında, en fazla tercih edilen budur. 110 beygir gücüyle şehirde 6.5 şehrin dışında ise 4 litre tüketimi olur. Uzun süreli kullanıma uygun motorlardır.
Bunların yanı sıra 2.0 benzinli, 2.0 HDI dizel, 1.2 puretch benzinli motor çeşitleri de vardır.
Citroen C4 Yakıt Tüketimi
Citroen C4 almayı düşünenlerin merak ettiği konuların başında yakıt tüketimi gelmektedir. Citroen C4 için dizel ve benzinli iki adet motor tipi için ortalama yakıt tüketimlerini paylaşalım. Gerçek tüketimlerin fabrika tüketim verilerinden bir miktar daha yüksek olacağını unutmamak gerekir.
C4 HDi (92 hp) 1.6 Manuel (2010 – 2018)
Şehir İçi: 4,9 lt/100km
Şehir Dışı: 3,6 lt/100km
Ortalama:4,1 lt/100km
C4 VTi (120 hp) 1.6 Manuel (2010 – 2018)
Şehir İçi: 8,8 lt/100km
Şehir Dışı: 4,7 lt/100km
Ortalama: 6,2 lt/100km
Dizel yakıt teknolojisi nedeniyle benzinliden daha az yakıt tüketmektedir. Bütçeniz elveriyor ise benzinli yerine dizel tercih etmek kullanım açısından daha düşük maliyetli olabilecektir.
Citroen C4 Kullanıcı yorumları
Citroen C4 bizzat kullanıp, test edenlerin yaptıkları yorumlar şu şekildedir;
- Alışılmışın dışında, pek güzel bir araç.
- İçine malzeme kalitesi orta düzeyde.
- Yol tutuş özelliği bir harika.
- Yoldan ve rüzgardan kaynaklanan sesler içeriye gelmiyor.
- Frenleri çok başarılı.
Citroen C4 EuroNCAP Testi
Avrupa’da piyasaya sürülen tüm arabalarda olduğu gibi Citroen C4’te EuroNCAP testine girmiştir. C4’ün EuroNCAP testi 2004 yılında yapılmış olup 5 yıldız almıştır.

2004 yılında yapılan EuroNCAP testinde Yetişkin yolcu için 5 yıldız, çocuk yolcu için 4 yıldız, Yaya için 3 yıldız, alan C4 toplamda 5 yıldız üzerinden 4 yıldız alarak sınıfında bir çok rakibinde daha yüksek bir derece aldığı söylenebilir.

Citroen C4 hala üretimde olan bir model olduğu için 2021 yılında tekrar EuroNCAP testine girmiştir. 2021 yılında yapılan EuroNCAP testinde Yetişkin yolcu için %80, çocuk yolcu için %83, Yaya için %57, Güvenlik Yardımcısı olarakta %63 puan alan C4 toplamda 5 yıldız üzerinden 4 yıldız alarak 2004 yılındaki puanını korumuştur.
Citroen C4 alınır mı?
Citroen’in ikinci eldeki fiyatları çok düşük de değildir, çok pahalı da değildir. Herhangi bir sorunu olan araç değildir. Eğer temiz bir C4 bulunursa alınabilir. İlle de Citroen C4 alacaksanız, motor olarak, 1.6 hd almanız sizin faydanıza olacaktır. Yakıt tüketiminin oldukça düşük olması sizi dizel motora yönlendirecektir fakat ilk satın alım maliyeti yüksek olacağından bütçeniz burada önemli bir kriterdir.
Citroen C4 ilk çıktığı 2004 yılından beri üretimi devam eden bir modeldir. Kasa değişse de makyaj yapılsa da araba C4’tür. Uzun yıllar piyasada olmasının en büyük avantajı yedek parçasının bol miktarda olması, yan sanayi parçalarının çok olması ve bunlar sayesinde yedek parça fiyatlarının düşük olmasıdır.
Citroen C4’ün uzun yıllar piyasada kalmasının bir diğer avantajıda ustasının çok fazla olmasıdır. Sanayide hemen hemen tüm ustalar C4’e bakabilir ve aracınızın sorunlarını düşük maliyet ve kısa zaman ile giderebilecektir.